Zonterapi

Klassisk Zonterapi

Zonterapi är en mångtusenårig metod som får igång kroppens självläkning och cirkulation. Vid smärta, värk, inflammationer och allergier av olika slag mm. är zonterapi en mycket kraftfull och effektiv metod. Tillsammans kan zonterapeuten och kunden hjälpas åt att få kroppen att självläka.
Den kan även används för att få ett ökat välbefinnande.

Ansiktszonterapi

Ansiktszonterapi är en modern behandlingsmetod med rötter  i orientalisk medicin.Metoden har utvecklats under en lång period av forskning och är en kombination av orientalisk medicin och zonterapiteknik från Sydamerikanska indianstammar samt modern neuroanatomisk forskning.

Vid stimulering är det möjligt att sända impulser via det centrala nervsystemet till ett specifikt organ, öka blodcirkulationen, balansera kemin i kroppen och samtidigt även påverka de emotionella aspekterna.

Strykningsterapi

Med Strykningsterapi bygger man först upp grundenergin och livskraften genom strykningar, tryck och drag på underben och fot.
Den här metoden gör att människor hämtar sig förvånansvärt snabbt. Behandlingen passar fr.a. till personer som:

  • Är stressade och utarbetade.
  • Har låg vitalitet.
  • Behöver energipåfyllnad.Öronakupunktur

Med Öronakupunktur börjar man att undersöka örat för att sedan sätta engångsnålar eller frön som stimulerar punkter i örat som motsvarar organ eller hela funktioner i kroppen.
Jag utför även Nada, vilket är bra för alla sorters avgiftning, tex om man vill sluta röka.

Ortobionomi

Ortobionomi är en mjuk och smärtfri behandlingsform. terapeuten följer den rörelse som kroppen accepterar i det skadedrabbade området samt tar hjälp av smärt- och reflexpunkter s.k. triggerpunkter.

I behandlingen använder man sig av mjuka, lätta tryck och rörelser för att arbeta med, minska på och lösa upp muskelspänningar. Detta är en mycket mjuk metod vars syfte är att släppa på muskelspänningarna som hindrar en leds naturliga rörlighet.

Då man i behandlingen får de muskulära spänningarna att släppa påverkas även kotor, leder och ligament och därmed förbättras även rörligheten. Man arbetar utifrån det befintliga rörelsemönstret och den rörelse som ger minst motstånd, d.v.s. man arbetar aldrig mot ett motstånd utan alltid med rörelsen.

Tipsa gärna dina vänner!